Termeni și condiții

1. DEFINIȚII

Îți mulțumim pentru interesul acordat website-ului www.cramatelna.ro. În continuare vom lista termenii și condițiile utilizarii site-ului nostru. Dacă nu ești de acord cu acestea, te rugăm să nu folosești acest site web.

WEBSITE – reprezinta site-ul internet apartinand SC CRAMA TELNA SRL, care se afla la adresa www.cramatelna.ro, prin intermediul caruia UTILIZATORUL poate accesa informațiile dorite.

CUMPĂRĂTOR – persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.

VÂNZĂTOR – SC CRAMA TELNA SRL. societate comercială înregistrată în conformitate cu legea română, cu sediul în România, sat Telna, nr.225, com. Ighiu, jud.Alba, înregistrată la registrul comerţului din Alba, sub nr. J 1/841/2004, cod fiscal RO 16670066.

BUNURI ȘI SERVICII – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.

COMANDĂ – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.

CONTRACT – o Comanda confirmata de catre Vanzator.

UTILIZATOR – se referă la o persoană ce accesează acest website în scopuri private sau profesionale ce a acceptat termenii și condițiile de utilizare, îndeplinind în acest sens toate cerințele procesului de înregistrare;

UTILIZARE ABUZIVĂ – reprezintă utilizarea SITE-ului într-un mod contrar practicii în domeniu, a reglementărilor și ale legislatiei in vigoare sau în orice alt mod care poate produce prejudicii SC CRAMA TELNA SRL.

2. TERMENI LEGALI

  • Regulamentul General pentru protectia datelor (GDPR)
  • Legea nr. 363/2007, privind modificarea unor acte normative privind protectia consumatorilor
  • Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 21 din 08/21/1992 protectia consumatorilor
  • Legea nr. 449/2003, privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora
  • Legea 365/2002: Legea comertului electronic
  • Legea nr. 190 / 2018 privind masuri de punere in aplicare a Regulamentului (UE) 679 / 2016 al Parlamentului European si al Consiliului, privind protectia persoanelor fizice in ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

OUG nr. 34/2014 privind dreptul consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

3. CONTINUTUL SITE-ULUI

Utilizarea informatiilor in calitate de vizitator sau înregistrarea pe site se fac sub prevederile acestor termeni și conditii. Dacă ai întrebari sau nelămuriri în legătura cu utilizarea website-ului nostru, te rugăm să ne contactati la adresa de email vanzari@cramatelna.ro sau la numărul de telefon : 0756022722, luni-vineri între orele 8:00 – 16.00.

4. UTILIZAREA SITE-ULUI

Utilizatorul are obligațoa de a respecta toate drepturile de proprietate intelectuală ale SC CRAMA TELNA SRL, prevăzute de legislatia în vigoare.

Este permisă utilizarea acestui website în scop informativ precum și comandarea produselor aflate în categoriile de interes.

Utilizatorul îți asumă responsabilitatea de a accesa și utiliza acest SITE în scopuri și prin mijloace care sa nu constituie o utilizare abuzivă.

SC CRAMA TELNA SRL îți rezervă dreptul de a modifica, revizui sau completa orice informatie de pe acest website. Astfel, orice modificare va fi facuta publică în această pagină și va intra efectiv în vigoare din momentul postarii ei pe site.

Orice problemă cauzată de produsele sau serviciile prezentate pe SITE se va solutiona pe cale amiabila in termen de 15 zile lucratoare de la data sesizarii in scris a problemelor, de catre UTILIZATOR. Vă stăm la dispozitie la numărul de telefon / fax : 0756022722 precum și la adresa de email vanzari@cramatelna.ro pentru mai multe informatii.

5. LIMITAREA RĂSPUNDERII SC CRAMA TELNA SRL

SC CRAMA TELNA SRL nu este și nu poate fi făcut responsabil pentru prejudiciile create de erorile, neacuratețea sau neactualizarea informațiilor publicate sau menținute pe website, care nu se datorează culpei sale.

Toate produsele prezentate pe acest site pot fi comandate în limita stocului fizic disponibil. SC CRAMA TELNA SRL nu răspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretenții, cheltuieli sau alte răspunderi, în cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor și condițiilor.

SC CRAMA TELNA SRL nu răspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefuncționării Site-ului precum și pentru cele rezultând din imposibilitatea de accesare anumitor link-uri publicate pe Site.

Utilizarea Browserului Internet: SC CRAMA TELNA SRL garantează utilizarea optimă a Site-ului prin utilizarea minim a Internet Explorer 7.

6. CONDITII RETUR PRODUSE

Conform OG 34 din 04/06/2014 dreptul de retragere din contractul la distanta respectiv de a returna produsele comandate si cumparate de pe site-ul www.cramatelna.ro il au numai persoanele fizice sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii .

Daca veti considera ca produsele cumparate din magazinul online www.cramatelna.ro nu corespund asteptarilor Dvs aveti dreptul de a ne returna produsele fara nici o explicatie asupra motivului deciziei Dvs .

Perioada de returnare expiră după 14 zile începând din ziua in care ati primit produsele comandate .

Modalitati de comunicare a deciziei de retragere din contract:

Pentru a vă exercita dreptul de retragere din contract trebuie să ne informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a returna produsul ( produsele), utilizând o declaraţie neechivocă, de exemplu, o scrisoare trimisă prin e-mail , fax sau poştă,

– Email : vanzari@cramatelna.ro

– Tel : 0756022722

– Adresa: SC Crama Țelna SRL, pct de lucru Orăștie, str. Plantelor, nr.50, jud. Hunedoara

6.1. Consecintele retragerii din contract

Dacă v-ati exprimat optiunea scrisa in termenul stabilit in conformitate cu cele precizate mai sus , va vom rambursa orice sumă pe care am primit-o de la dumneavoastră nu mai târziu de 14 zile de la data la care suntem informaţi cu privire la decizia dumneavoastră de a returna produsul/produsele.

Rambursarea o vom face numai dupa ce vom inventaria marfa returnata si vom constata ca ea corespunde atat calitativ cat si cantitativ cu marfa expediata de noi .

Raspunderea pentru integritatea marfi returnate pe timpul transportului pana la punctul nostru de lucru va revine Dvs . Vom refuza primirea coletului in situatia in care constatam ca ambalaj este desfacut si/sau deteriorat .

Vom efectua această rambursare folosind aceeaşi modalitate de plată ca şi cea folosită pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care v-aţi exprimat acordul de a vi se vira sumele cuvenite in contul Dvs bancar .

Dvs va trebui să suportaţi costul direct al returnării produselor.

7. UTILIZAREA SITE-ULUI DE CĂTRE PERSOANELE SUB 18 ANI

Site-ul www.cramatelna.ro se adreseaza persoanelor cu varsta peste 18 ani. Legislatia in vigoare interzice minorilor achizitionarea bauturilor alcoolice, de aceea, in momentul utilizarii acestui site, orice utilizator declara pe propria raspundere ca are varsta de cel putin 18 ani impliniti si ca prin plasarea comenzii nu incalc prevederile legale in vigoare”.

8. CONFIDENȚIALITATE / PROTECȚIA DATELOR PERSONALE

Comerciantul garantează confidențialitatea datelor dumneavoastră, găzduite și transmise prin sistemul său informatic. Conform Legii nr. 190 / 2018 privind masuri de punere in aplicare a Regulamentului (UE) 679 / 2016 al Parlamentului European si al Consiliului, privind protectia persoanelor fizice in ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, vă informăm că datele dumneavoastră personale vor fi administrate în condiții de siguranță și vor fi folosite numai pentru următoarele scopuri: finalizarea comenzilor efectuate pe site, diverse oferte speciale, promoții etc.Orice utilizator poate refuza furnizarea acestor date în orice circumstanțe și poate solicita ștergerea acestora din baza de date. Toate aceste notificări se vor transmite de către persoana înscrisă în baza de date la adresa de e-mail vanzari@cramatelna.ro.

SC CRAMA TELNA SRL respectă drepturile conferite de Legea nr. 190 / 2018, în calitate de persoană vizată : dreptul de informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenție asupra datelor, dreptul de opoziție, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a vă adresa justiției.

9. MODALITĂȚI DE LIVRARE

Livrarea produselor se va face oriunde în România, prin intermediul unei firme de curierat rapid.

Comerciantul își rezervă dreptul de a confirma comenzile, prin contactarea clienților, înainte de a le onora. Livrarea produselor se va face exclusiv printr-o firmă de curierat rapid, tarifele fiind cele precizate.

Clientul va fi contactat telefonic de către reprezentanții firmei de curierat pentru a stabili coordonatele expedierii.

Recepția produselor reprezintă confirmarea dumneavoastră că produsele au ajuns în stare bună. Factura atașată constituie contractul de vânzare/ cumpărare dintre dumneavoastră și Comerciant, conform legislației in vigoare.

Clientul își exprimă acordul explicit în momentul semnării facturii cu privire la faptul că a primit produsul/ produsele, ce sunt în conformitate cu comanda plasată.

Comerciantul își rezervă dreptul de a intârzia sau de a anula livrări ale produselor comandate, dacă acestea nu pot fi onorate din diverse motive, independente de acesta, precum: incendii, explozii, inundații, epidemii, greve, acțiuni guvernamentale, războaie, acte de terorism, proteste, răscoale, tulburări civile sau alte impedimente de forță majoră, conform legilor românești.

În cazul nelivrării produselor sau a livrării necorespunzătoare, valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite clientului este cea a sumei încasate de la clientul respectiv.

Costul transportului este suportat de către cumpărător, acesta fiind: 10 RON în Bucureşti,10.2 lei national şi 27.5 lei în afara retelei curierului Urgent Cargus. Costurile sunt valabile pentru primul kilogram expediat, se adauga 0.95 lei pentru fiecare kilogram suplimentar.

10. MODALITĂȚI DE PLATĂ

Pentru plata produselor comandate puteți opta pentru următoarele variante:

– Plata in sistem ramburs

– Plata online cu cardul

Plata in sistem ramburs

Plata ramburs se efectueaza integral la livrarea comenzii. In cazul livrarii produselor de catre curieri, plata se va face catre comisionarul care efectueaza livrarea.

Plata online

Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastra, in conditii de siguranta deplina. Plata prin card este o metoda sigura deoarece datele cardului tau nu vor fi stocate de catre procesator, ele fiind securizate si incriptate.

www.cramatelna.ro nu solicita Utilizatorilor sai prin niciun mijloc de comunicare (telefon/e-mail etc) informatii confidentiale, date despre conturi bancare, parole personale etc. In cazul in care Utilizatorul le divulga unor terti, acesta poarta intreaga responsabilitate pentru actiunile sale. Astfel, in cazuri de divulgare de astfel de date, Utilizatorul nu poate tine raspunzator pe www.cramatelna.ro pentru niciun fel de prejudiciu.

Not keeping data: Datele cardului de plata al Clientului/ Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile si nici nu vor fi stocate de catre www.cramatelna.ro, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei entitate Clientul/ Utilizatorul/ Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.

3D Secure: 3D Secure inseamna o noua abordare globala a autentificarii cumparatorilor si vanzarilor in tranzactii sigure pe Internet. Aceasta masura de siguranta presupune redirectionarea utilizatorului in momentul efectuarii platii pe o pagina securizata unde inregistrarea fiecarui detinator de card se face prin atribuirea unui cod de autorizare pentru fiecare tranzactie online. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV/CV2).

Pentru efectuarea platii vei introduce numarul cardului tau, data expirarii si codul CVV2/CVC2 (ultimele trei cifre inscriptionate pe banda de pe verso, ce contine si semnatura ta).

Indiferent de valuta pe care o aveti in cont, tranzactiile se fac in lei, la cursul de schimb al bancii dumneavoastra.

Eventualele probleme legate de modalitatile de plata se pot sesiza la adresa de email vanzari@cramatelna.ro sau la tel 0756022722.

11. DREPTURI DE RETUR

Orice client are dreptul de a notifica în scris Comerciantul că renunță la cumpărarea produsului comandat, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului, conform art.4 din legea nr. 130/2000. Produsele vor fi returnate în aceeași stare în care au fost livrate/ recepționate. Costurile aferente returului vor fi suportate de către cumpărător, iar Comerciantul va înapoia contravaloarea produsului în cel mult 14 de zile de la returnarea produsului.

Produsele care prezintă modificări fizice, lovituri, ciobiri, șocuri etc nu se pot returna.

Pentru orice solicitare referitoare la aceste aspecte va rugam sa ne contactati la vanzari@cramatelna.ro.

12. HOSTING, LINK-URI, ERORI DE FUNCȚIONARE

Site-ul www.cramatelna.ro este găzduit de serverele unei terțe firme. Din acest motiv, Comerciantul nu este responsabil pentru eventualele erori ce pot apărea pe site (modificări ale site-ului, setări, actualizări ale scripturilor programate), indiferent de motivele apariției acestora.

Comerciantul nu răspunde pentru erorile generate de folosirea anumitor browsere pentru vizitarea site-ului www.cramatelna.ro. De asemenea, Comerciantul nu răspunde pentru conținutul, calitatea, natura site-urilor la care ajungeți prin legaturi directe de pe site-ul nostru.

Comerciantul nu este răspunzător pentru eRorile ce survin în urma neglijenței unui utilizator privind securitatea și confidenșialitatea contului și a parolei sale.

13. DISPOZIȚII FINALE

Problemele apărute în urma utilizării produselor și serviciilor prezentate pe site, ce nu sunt menționate in prezentul document, se vor soluționa pe cale amiabilă în termen de 30 de zile lucrătoare de la data sesizării în scris de către utilizator.

Prin utilizarea serviciilor site-ului www.cramatelna.ro, clientul este de acord cu acești Termeni și Condiții și își asumă în totalitate consecințele folosirii site-ului în aceste conditii.

Selecteaza moneda
Euro
Este necesara confirmarea varstei pentru a accesa acest site

Prin plasarea comenzii nu incalc prevederile legale in vigoare